نمایش فایل(پیشینه تحقیق و چارچوب نظری در خصوص بررسی رابطه بین میزان باورهای دینی و سلامت روان)
در این مطلب از سایت شما فایل با عنوان پیشینه تحقیق و چارچوب نظری در خصوص بررسی رابطه بین میزان باورهای دینی و سلامت روان را مشاهده می نمایید.
اعتقادات مذهبی
اعتقادات مذهبی جریان است اجتماعی است که در طول تاریخ تمدن انسان در بستر زمان جریان داشته است مدارک باستانشناسی نشان می دهد هیچ وقت بدون مذهب نبوده است اگر بگوئیم مذهب خط زندگی انسان است خلاف نگفته ایم. (آل اسحاق، 1369).
تعریف اعتقادات مذهبی
تعهد و پایبندی یک جامعه مذهبی به استانداردها و موازین اخلاقی بطوری که در زندگی یک عده افراد معین ملاحظه می کنیم. (هدایتی، 1377).
احساسات مذهبی جوانان
شناخت تمایلات طبیعی و تمنیات فطری جوانان و ارضای صحیح و معتدل هر یک از آن تمایلات اساسی ترین پایه تربیت نسل جوان است.
در آئین مقدس اسلام تربیت نسل جوان براساس احیاء تمام تمایلات فطری و هدایت همه خواهش های طبیعی استوار است. جوانی که در مکتب آسمانی اسلام تربیت می شود و جسم و جانش با تعالیم رسول اکرم پرورش می یابد یک انسان واقعی است و در زندگی از تمام مزاياي سعادت و خوشبختی برخوردار است او دارای سرمایه ایمان و اخلاق است و جز به پاکی و نیکی فکر نمی کند.
او با اتکا به خداوند بزرگ روحی مطمئن و آرام دارد و در مقابل پیش آمدهای زندگی خود را نمی بازد و شخصیت معنوی خویش را از دست نمی دهد و هرگز از انجام وظایف خویش شانه خالی نمی کند او از تمام لذائذ زندگی بطور مشروع و بقدر مصحلت برخوردار است و در خویش احساس امنیت می کند. جان . بی . کایزل می گوید : هر چند زندگی می کنیم در مبدأ وجود این عالم کنجکاوتر می شویم و در پی بردن به کیفیت زیبائی و نیکی حقیقت آفریننده و روابط ما با او بیشتر اصرار می ورزیم، پروردگار خود علت اولیه آفرینش است. بشر فطرتاً خود بدون مربی اصول اولیه خوبیها و بدیها را درک می کند و طبعاً مایل است بخوبیها بگراید و از بدیها اجتناب نماید.
ژان ژاک رسو می گوید : به تمام ملل دنیا نظر بیندازیم در بین تمام این عادات و رسوم بی نهایت متنوع همه جا همان اصول عدالت نو درستی همان قوانین اخلاقی همان مفاهیم نیکی و بدی را خواهید یافت به عقیده روان شناسان دوران بلوغ و جواني دوره بروز احساسات مذهبی و شکفته شدن تمایلات ایمانی و اخلاقی است. جوانان بطور فطری تمایل دارند از مبدأ عالم با خبر شوند، خداوند خالق را بشناسد و او را پرستش کنند جوانان با طبع انسانی خود در جستجوی حق اند و در راه پی بردن به حقیقت مجاهده و کوشش می کنند.
موریس دبس استاد دانشگاه استرابسورگ می گوید : در حدود 15 تا 17 سالگی جونان به ندای تقدس با شجاعت به لرزه در می آیند و آرزومند می شوند که جهان را از نو تشکیل دهند بدی را محو و نابود سازند و عدالت مطلق را حکمفرما نمایند. گویا تمام روانشناسان در این نکته متفق القولند که بین بحران تکلیف و جهش ناگهانی و احساسات مذهبی رابطه غیر انکاری وجود دارد.
استانلی هال می گوید : حداکثر این احساسات مذهبی در حدود 16 سالگی پیدا نی شوند در نزد کسانی که در دوران کودکی تعلیم و تربیت مذهبی داشته اند چنین نهضت ناگهانی وجود ندارد بخصوص در نزد دختران جوان که با جهش های عارفانه همراه است و بالاخره در این دوران است که ابهامات مذهبی صورت دقیق پیدا می کند.
تمایل فطری جوانان به مذهب آنقدر شدید است که همه روان شناسان می گویند : کودکانی که در خانواده های دور از مذهب و ایمان پرورش یافته اند در دوران بلوغ علاقه بیشتری از خود نسبت به مسائل مذهبی نشان می دهند. جوانان به طور طبیعی رغبت وافری به درک مسائل مذهبی دارند و گفتارهای دینی را با کمال علاقه مندی می شنوند.
آموزش تعالیم دینی و پرورش عواطف ایمانی و اخلاقی در وجود جوانان دو اثر بزرگ دارد اول آنکه احساسات مذهبی جوانان که خود یکی از خواهش های فطری آنان است بدین وسیله ارضاء می گردد و دیگر اینکه نیروی مذهب تمایلات طبیعی و خواهشهای غریزی جوانان را مهار می کند. از تندروی و طغیانشان باز می دارد او را تیره روزی و سقوط محافظت نمی نماید.
دبس معتقد است ارزشهای اخلاقی در دورانه بلوغ بصورت سرمشهای انسانی تجلی می کند و صورتهایی را بخود می گیرد.
ارضای خواهش های مذهبی جوانان و پرورش ایمان و اخلاق در ضمیر آنان یک ضرورت قطعی تربیت است برای آنکه تعالیم دینی در ضمیر جوانان اثر عمیق بگذارد لازم است از اولین فرصت استفاده شودو در موقعی که احساسات مذهبی در نهادشان بیدار می گردد تعلیم دینی آغاز می گردد.
جان . بی . کایزل می گوید : بی ایماني بخصوص در این لحاظ رنج آور است که دنیا هر چه را که در اوست در نظر ما لغو و بیهوده و ناپایدار است در صورتیکه صاحب ایمان در آفرینش در زندگانی منظور و مقصودی می بیند گر چه نتواند آنرا به دیگری ثابت کند. ایمان ستونی استت که ما را در طوفان روزگار، از افتادن و مغلوب شدن نگاه می دارد، مقیاس عظیمی است که چون همه چیز را با او بسنجیم بحارقت هر چه از خوشی و ناخوشی بما دست می دهد، به آسانی پی می بریم.
دکتر کارل می گوید : امروز نیز مانند همه اعصار در همه کشورها مردان و زنانی وجود دارند که حیات در نظرشان، پربارترین مواهب نیست آنان تشنه جهان وارستگی و عشقند و می خواهند به خدا می رسند.
کنت دونوئی می گوید : بعضی از مذهبا که طبعاً اخلاقی هستند می گویند که چون مشکل اساسی اطاعت از قوانینی اخلاقی است پس اگر عملاً بتوانیم این قواعد را بکار ببندیم به مذهب محتاج نخواهیم بود این روش نشانه نداشتن پسیکولوژی است کسانیکه به پروردگار جهان ایمان واقعی دارند همه جا و در کلیه احوال وظایف خود را عمل می کنند.
در کشورهای پیشرفته امروز مسئله جوانان در ردیف یکی از بزرگترین مشکلات اجتماعی قرار گرفته و افکار دانشمندان را به خود معطوف داشته است به موجب آمارهای دقیق تعداد جرائم و جنایات جوانان هر سال بیش از سال قبل است. نسل جوانان بر اثر بی ایمانی به دوره عصیان گرائیده اند و قرآن شریف فرموده است :
من اعرض عن ذکری فان له معشر منکا
کسیکه از یاد خداوند روی گردان شود و فطرت ایمان را در ضمیر خود سرکوب نماید زندگیش همواره توأم با تنگی و مضیقه خواهد بود. (فلسفی، 1360).
موضوع جالبی که تازگی انتشار یافته و از جهتی مورد تأسف همگان قرار گرفته است اعتراف گروه کارشناسان تربیت و تعلیم دینی را موجب شده است مدتها قبل پرسش نامه هایی از تهران به تمام شهرستانها ارسال شده و از نحوه کار تعلمیات دینی و نظرات گوناگون مربیان و معلمان پرسش شده و کارشناسان متخصص پس از مطالعات شبانه روزی به این واقعیت تلخ واقف شدند که برنامه های دینی مذهبی دچار شکست شده و هیچ پیشرفتی نداشت است و نشان می دهد که تربیتهای دینی در اجتماع چندان مؤثر نمی باشد و عده ای از افراد اجتماع به علت ابهامات مذهبی به مسائل دینی با دیده شک و تردید می نگرند و برای از بین بردن این شک و تردیدها باید در درجه اول سعی کرد واقعیات اسلام را که در لا به لای کتب اسلامی مستور مانده و به علت مقتعانی زمان و تفکرات شخصی دچار غبار زدگی شده است. تشخیص داد و این خود مرحله بس دشواری است پس باید غذای روحی بنا به مقتضیات عصر به بهترین وجهی در اختیار مردم قرار داده شود و دیگر نمی توان با سبکهای ساده و خشک گذشته مردم را به شاهراه دینی دعوت کرد. (مطهری، 79)
و به راستی پیروزی خداشناسی نه تنها به معنای ویرانی فرهنگ ویرانی فرهنگ بلکه وخیمتر از آن به معنای نابودی هر گونه امیدی به آینده بهتر است. (ماکس پلانک)
تعریف سلامت روانی
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی، سلامت فکر و روان را این طور تعریف می کنند :
سلامت فکر عبارت است از قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی بطور منطقی، عادله و ماسب، لونسیون و همکارانش در (1962) سلامت روانی را این طور تعریف کرده اند. سلامت روانی عبارت است از اینکه فرد چه احساسی نسبت به خود، دنیای اطراف محل زندگی، اطرافیان مخصوصاً با توجه به مسئولیتی که در مقابل دیگران دارد. چگونگی سازش وی یا درآمدخود و شناخت موقعیت مکانی و زمانی خویش.کارل منجر می گوید : سلامت روانی عبارت است از سازش فرد با جهان اطرافش با حداکثر امکان بطوری که باعث شادی و برداشت مفید و مؤثر بطور کامل شود. طبق تعریف واستون رفتار عادی نمودار شخصیت انسانی سالم است که موحب سازگاری او با محیط و در نتیجه رفع نیازهای
نمایش فایل(تحقیق درباره بهداشت روان )
- تحقیق درباره بهداشت روان,بهداشت روان,بهداشت,روان,تحقیق,دانشجو,کارآموزی,پروژه,پاورپوینت,ورد,مقاله,بانک علم
نمایش فایل(پروتکل روان درمانی مثبت نگر)
- پروتکل روان درمانی مثبت نگر,دانلود پروتکل روان درمانی مثبت نگر,پروتکل روان درمانی مثبت نگر,دانلود روان درمانی مثبت نگر,روان درمانی مثبت نگر,پروتکل روان درمانی ,پروتکل مثبت نگری,مراجعان روان درمانی
نمایش فایل(پرسشنامه روانشناسی سلامت عمومی GHQ با روش نمره گذاری و روایی و پایایی)
- پرسشنامه سلامت عمومی,روش نمره گذاری پرسشنامه,روایی پرسشنامه سلامت عمومی
نمایش فایل(بررسی علل گرایش جوانان و نوجوانان به قرص های روان گردان)
- بررسی علل گرایش جوانان و نوجوانان به قرص های روان گردان
نمایش فایل(تحقیق روان شناسي شخصيت محمدرضا پهلوي)
- روانشناسي شخصيت محمدرضا پهلوي ,تحقیق روانشناسي شخصيت محمدرضا پهلوي,روانشناسي محمدرضا پهلوي,دانلود روانشناسي شخصيت محمدرضا پهلوي,دانلود تحقیق روانشناسي شخصيت محمدرضا پهلوي ,دانلود روانشناسي محمدرضا پهلوي
نمایش فایل(پاورپوینت آبراهام مزلو و روان شناسی سیاسی)
- آبراهام مزلو,آبراهام مزلو کیست,ابراهام اچ مزلو,آثار ابراهام مزلو,آبراهام مزلو و روان شناسی سیاسی,آبراهام مزلو و روانشناسی سیاسی,روان شناسی سیاسی در نظر آبراهام مزلو,تحقیق آبراهام مزلو,مقاله آبراهام مزلو,پاورپوینت آبراهام مزلو,پایان نامه آبر
نمایش فایل(مبانی نظری و پیشینه پژوهش تعاریف و مفاهیم نیازهای روان شناختی)
- ادبیات نظری و پیشینه پژوهش تعاریف و مفاهیم نیازهای روان شناختی,مبانی نظری نیازهای روان شناختی ,ادبیات نظری و پیشینه تحقیق نیازهای روان شناختی ارگانیزمی ,ادبیات نظری نیازهای روانشناختی بنیادین ,سوابق پژوهشی نیازهای روان شناختی,آریا فایل, نیازها
نمایش فایل(دانلود تحقیق درباره خودکارآمدی بر سلامت و زندگی word)
- دانلود تحقیق خودکارآمدی,تحقیق خودکارآمدی doc,تحقیق کامل خودکارآمدی,تحقیق درباره خودکارآمدی,تحقیق خودکارآمدی با فرمت ورد,تحقیق درمورد خودکارآمدی چیست,تحقیق دانش آموزی درباره خودکارآمدی,تحقیق دانشجویی درباره خودکارآمدی
نمایش فایل(تحقیق اختلالات خودبیمارانگاری، شبه جسمی، ساختگی، تجزیه ای، انطباقی و روان تنی در روان شناسی)
- اختلالات خودبیمارانگاری, اختلال خودبیمارانگاری, دلایل بروز خودبیمارانگاری, هيپوکندرياک, اختلالات روانتنی, اختلال تجزیهای, اختلالات سایکوسوماتیک, اختلالات تجزیهای, انواع اختلالات تجزیهای, دلایل بروز خودبیمارانگاری, بهداشت روانی
نمایش فایل(مقايسه سلامت روان در بين دانش آموزان دختر سال اول دبيرستان پرورشگاهي و داراي خانواده شهرستان ر)
- تحقيق مقايسه سلامت روان در بين دانش آموزان دختر سال اول دبيرستان پرورشگاهي و داراي خانواده شهرستان ر
نمایش فایل(پرسشنامه استاندارد سلامت سازمانی مدرسه با روایی و پایایی)
- پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و همکاران,پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و فیلدمن,پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و تارتر,پرسشنامه سلامت سازمانی مدرسه,پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و فلدمن,پرسشنامه سلامت سازمانی هوی,پرسشنامه سلامت سازمانی مدارس,پرسشنامه استاندارد شده سلامت سازمانی
نمایش فایل(اهمیت و اصول اخلاق حرفه اي در علوم سلامت)
- اهمیت و اصول اخلاق حرفه اي در علوم سلامت ,حمایت از حقوق بیمار,Caring,مراقبت ,Cooperation ,همکاری,مفاهیم اخلاقی درپرستاری,ارزش هاي اساسي اخلاقی در پزشکی,ارزش هاي اساسي اخلاقی در مامايي,ارزش هاي اساسي اخلاقی در پرستاری ,اهمیت اخلاق در حرفه پر,,,
نمایش فایل(دانلود مقاله روان شناسی ورزش )
- دانلود مقاله روان شناسی ورزش ,روان شناسی ورزش,دانلود دانلود مقاله روان شناسی ورزش ,روان,شناسی,ورزش
نمایش فایل(پاورپوینت کمیته سلامت خانواده و باروری)
- کمیته ,سلامت ,خانواده ,باروری
نمایش فایل(پروپوزال بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت روان در دانش آموزان دوره متوسطه)
- پروپوزال ,بررسی ,تاثیر شبکه های اجتماعی,بر سلامت روان,دانش آموزان ,دوره متوسطه,علوم تربیتی,دانشگاهی,سریع,دانلود,آماده
نمایش فایل(دانلود پاورپوینت بررسی عوامل موثر بر سلامت جسم و روان در محیط کار)
- بررسی عوامل موثر بر سلامت جسم و روان شاغلین زن در محیط کار
نمایش فایل(بررسی روغن های روان کننده و تهيه و كاربرد مواد افزودني در روغنهاي روان كننده)
- بررسی روغن های روان کننده و تهيه و كاربرد مواد افزودني در روغنهاي روان كننده
نمایش فایل(پاورپوینت روان شناسی ورزش)
- روان شناسی ورزش,روان شناسی ورزشی,روان شناسی ورزش چیست؟,روان شناسی ورزش مقاله,روان شناسی ورزش شنا,تحقیق روان شناسی ورزش,مقاله روان شناسی ورزش,پاورپوینت روان شناسی ورزش,پایان نامه روان شناسی ورزش,پروژه روان شناسی ورزش
نمایش فایل(تحقیق با موضوع طرح كتابخانه الکترونیک سلامت)
- تحقیق طرح كتابخانه الکترونیک سلامت
نمایش فایل(بررسي تأثير آموزش مهارتهاي ارتباطي بر افزايش سلامت روانشناختي دانش آموزان مراجعه كننده به مشاور)
- بررسي تأثير آموزش مهارتهاي ارتباطي بر افزايش سلامت روانشناختي دانش آموزان مراجعه كننده به مشاورين مدارس
نمایش فایل(پاورپوینت سلامت اداری و راه های تحقق آن)
- سلامت اداری,سلامت اداری چیست,سلامت اداری pdf,سلامت اداری ppt,تحقیق سلامت اداری,مقاله سلامت اداری,پاورپوینت سلامت اداری,پایان نامه سلامت اداری,مدیریت سلامت اداری,سلامت اداری در ایران,سلامت اداری ایران,اصول سلامت اداری
نمایش فایل(پاورپوینت کتاب و درس نظريه های روان درمانی پروچاسکا و نور کراس ترجمه یحیی سید محمدی)
- پاورپوینت روان درمانی تحلیلی,پاورپوینت درباره روان درمانی,پاورپوینت روان درمانی,پاورپوینت انواع روانشناسی,دانلود پاورپوینت کتاب نظریه های روان درمانی پروچاسکا,پاورپوینت تکنیک های هیجان مدار
نمایش فایل(تحقیق فشار روانی و سلامت رواني)
- فشار روانی,سلامت روانی
نمایش فایل(ارزیابی تجربی در مورد مبانی جدید مکانیسم کنترل سطح دسترسی به سیستم های ثبت سلامت الکترونیک)
- ارزیابی تجربی در مورد مبانی جدید مکانیسم کنترل سطح دسترسی به سیستم های ثبت سلامت الکترونیک ,چکیده,با توجه به این حقیقت که ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی همانند بخش سلامت گوگل و بخش بهداشت شرکت مایکروسافت سازگار با قانون پاسخگویی و انتقال بیمه بهداشت ایالات متحده (HIPAA) می باشد، حریم خصوصی بیماران همچنان در خطر می باشد نیاز به وجود استراتژی بر
نمایش فایل(تحقیق روان شناسی فردی آلفرد آدلر)
- تحقیق روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,تحقیق در مورد روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,دانلود تحقیق روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,پروژه روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,مقاله روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,پایان نامه پیرامون روان شناسی فردی آلفرد آدلر ,,تحقیق ,,,
نمایش فایل(پاورپوینت آشنايي با چارچوب برنامه های حوزه سلامت رواني ، اجتماعي و اعتیاد)
- پاورپوینت,آشنايي,با,چارچوب,برنامه,های,حوزه,سلامت,رواني,,,اجتماعي,و,اعتیاد,پاورپوینت آشنايي با چارچوب برنامه های حوزه سلامت رواني , اجتماعي و اعتیاد,دانلود پاورپوینت آشنايي با چارچوب برنامه های حوزه سلامت رواني , اجتماعي و اعتیاد ,دا
نمایش فایل(تحقیق کامل در مورد سلامت سازمانی)
- ابعاد سلامت سازمانی,مولفه های سلامت سازمانی,تحقیق درباره سلامت سازمانی,ویژگی های سازمان سالم ,پویایی های سازمانی
نمایش فایل(تحقیق بررسی تفاوت سلامت روانی زنان شاغل و زنان خانه دار)
- بررسی تفاوت سلامت روانی زنان شاغل و زنان خانه دار, پایان نامه بررسی تفاوت سلامت روانی زنان شاغل و زنان خانه دار, پروژه بررسی تفاوت سلامت روانی زنان شاغل و زنان خانه دار, تحقیق بررسی تفاوت سلامت روانی زنان شاغل و زنان خانه دار,
نمایش فایل(تفسير روان شناختي نقاشي هاي اطفال 7 تا 9 ساله كرج در ارتباطات خانوادگي)
- تفسير روان شناختي نقاشي هاي اطفال 7 تا 9 ساله كرج در ارتباطات خانوادگي,نقاشی های بچه ها در سنین مختلف,نقش نقاشی در ارتباط خانوادگی
نمایش فایل(تحقیق تفسير روان شناختي نقاشي هاي اطفال 7 تا 9 ساله كرج در ارتباطات خانوادگي)
- تحقیق رایگان,مقاله رایگان,دانلود تحقیق رایگان,پایان نامه رایگان,پروژه رایگان,تفسير روان شناختي نقاشي هاي اطفال,روانشناسی اطفال,تحقیق روانشناسی نقاشی اطفال,روانشناسی نقاشی اطفال,نقاشی بچه ها,تحقیق رواشناسی بالینی,تفسیر نقاشی بچه ها
نمایش فایل(دانلود تحقیق درباره سلامت روانی و پایه های اصلی آن word)
- دانلود تحقیق سلامت روانی,تحقیق سلامت doc,تحقیق کامل سلامت روانی,تحقیق درباره سلامت روانی,تحقیق سلامت با فرمت ورد,تحقیق درمورد سلامت چیست,تحقیق دانش آموزی درباره سلامت,تحقیق دانشجویی درباره سلامت